Naturalis

Locatie: Leiden


OPDRACHTGEVER


Engineren en uitvoeren
van de betonwanden
en bekistingsteigers.

Van februari 2017 tot augustus 2019 bouwden we aan het nieuwe Naturalis. Een prachtige futuristisch gebouw dat verschillende doelen dient. Het is hét Nederlandse centrum voor biodiversiteit en wij zijn trots dat wij voor de realisatie mochten tekenen.
 

Wij bouwden nieuwe depots en werkruimtes voor collectiebeheerders en preparateurs, de moderne laboratoria, een bibliotheek én werkplekken voor onderzoekers en andere staf. En niet te vergeten… een gloednieuw museum.

In de centrale hal ontmoeten nieuwbouw en oudbouw elkaar. Het gebouw heeft een zee aan licht, dat van alle kanten binnenstroomt. Alle functionele ruimtes komen uit op het atrium: collectie, onderzoek en museum. Bij de bouw van het nieuwe Naturalis is er rekening gehouden met de groeiende collectie, bezoekers- en onderzoekersaantallen.

Duurzaam bouwen speelde een grote rol in de ontwikkeling van het nieuwe Naturalis. Wij gebruikten robuuste materialen met een lange levensduur: natuursteen, eigenhoud, glas, staal en uiteraard: beton.
 


 



Toekomstprijs: Museum Naturalis, Leiden

Tijdens de uitreiking van de Betonprijs werd de winnaar van de Toekomstprijs bekend gemaakt. Studenten konden daarbij stemmen op 17 genomineerde projecten. 20 procent van de stemmen, en daarmee de meeste, gingen naar Museum Naturalis in Leiden, een iconisch gebouw met diverse hoogwaardige uitvoeringen van beton.